Over de verkiezing

Over de verkiezing

De MS @Work Award is een initiatief van het Nationaal MS Fonds en vraagt aandacht voor het belang van werken voor mensen met een chronische ziekte als MS. Werknemers en collega's in hun omgeving die een grote of kleine bijdrage leveren om dit mede mogelijk te maken komen in aanmerking voor de Award.

Voor een deel van alle mensen met MS is werken wel mogelijk maar niet zonder een beetje begrip of een kleine of grote aanpassing. Dit kan variëren van flexibele werktijden tot aan het aanbieden van een nieuw, minder belastend, takenpakket, het aanpassen van de werkplek, etc.

Onderzoek
Het Nationaal MS Fonds steunt sinds 2014 onderzoek naar MS op de werkvloer. Dit onderzoek is bedoeld om in kaart te brengen welke factoren van invloed zijn op functioneren op het werk. Met de resultaten uit het onderzoek hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van dit functioneren van mensen met MS.

Nomineren
Tot en met 31 augustus kon je jouw werkgever of collega nomineren via deze website. Door te nomineren kon je hem of haar daarmee in het zonnetje zetten en je laat andere mensen met MS zien dat het niet altijd onmogelijk is om te blijven werken, mits een werkgever bereid is hierbij te helpen. Jouw verhaal kan anderen inspireren!

Finalisten
Uit alle genomineerden zijn door een deskundige jury een selectie gemaakt van 20 genomineerden, uit beide categorieen 10. (categorie 1: bedrijven 1 tot 50 werknemers, categorie 2: 50 werknemers of meer). Deze geselecteerden vragen wij om nog een aantal aanvullende vragen te beantwoorden. Een tweede selectie, aan de hand van deze antwoorden, vindt dan plaats eind september. 6 kandidaten blijven dan nog over.

Vanaf 28 oktober zullen deze 6 verhalen door middel van video's worden gepubliceerd en kan op deze genomineerden gestemd worden voor de publieksprijs. Vanaf 1 november zullen deze 6 video's ook aan de vakjury worden voorgelegd. 

Stemmen
Van 28 oktober tot en met 14 november kan er gestemd worden op de 6 finale-kandidaten. Van deze kandidaten zijn dan video's gemaakt die op deze website te bekijken zijn. 
Genomineerden zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:
-bedrijven van 1 tot 50 werknemers
-bedrijven met 50 werknemers of meer

Bekendmaking winnaars
De MS @Work Awards worden dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens de Nationale MS Dag op 17 november 2019. We zullen ervoor zorgen dat er veel aandacht komt voor werkende mensen met MS en die bijzondere werkgever of collega die dit mede mogelijk of makkelijker maakt. 

Prijzen
De 3 Awards die worden uitgereikt zijn:

  1. MS@Work Award voor de winnaar in de categorie 1 t/m 50 werknemers, gekozen door een jury van deskundigen
  2. MS@Work Award voor de winnaar in de categorie 50 werknemers en meer, gekozen door een jury van deskundigen
  3. MS@Work Award gekozen door de publieksjury 

Naast de eervolle titel “MS@Work Award” ontvangen de drie winnende bedrijven een beeldje en een vermelding in het kwartaalmagazine MS Leeft.

Voorwaarden deelname
Alle bedrijven in Nederland die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen meedoen aan de verkiezing. Bekijk ook de algemene voorwaarden. Genomineerden geven, door deel te nemen aan de Verkiezing toestemming aan de Organisatie om hun naam en/of logo, het opgegeven verhaal bij de aanmelding, evenals mogelijke foto's van de overhandiging van de prijs voor promotionele doeleinden met betrekking tot de Verkiezing te gebruiken. Ook vragen we de 6 genomineerden met de meeste stemmen om medewerking te verlenen aan videoopnames, zodat deze 6 finalisten zich op een mooie wijze aan het publiek kunnen presenteren.

Organisatie
Het Nationaal MS Fonds is initiatiefnemer en organisator van de verkiezing. In de uitvoering wordt gebruik gemaakt van de diensten en expertise van Vote Company.

PARTNERS

Deze verkiezing  is powered by Vote Company,
Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details